Barn med funktions­variation behöver ofta extra säkerhet eller övervakning. Vi har ett stort sortiment med lösningar som kan hjälpa barn med särskilda behov. I vårt breda sortiment finns speciella bilbarnstolar, vridbara säten, rullstolslyftar, positioneringsbälten samt säteslyftar och mycket mer. Våra lösningar bygger på ett mångårigt kunnande, men även på att vi hela tiden väljer funktionella produkter från ledande tillverkare. Vi på Ortman Specialanpassningar har cirka 30 års erfarenhet av att anpassa och bygga om bilar.

 

Bilanpassning för barn

Med vår stora erfarenhet av bilanpassning och massor av anpassade bilar mot barn med olika typer av funktionsnedsättning så lovar vi att du kan med trygghet vända dig till oss. På vår anläggning har vi också ett flertal bilbarnstolar för utprovning med flera tillbehör som fotstöd, olika nackstöd samt pannband för extra stabilisering av nacken. Varje anpassad bil är individanpassad och för att säkerställa vilken utrustning som behövs så behöver vi göra en grundlig behovsanalys.

Med anläggningar i Sundsvall och Umeå så har vi kunder över hela Sverige. Vi genomför allt från mindre, enklare fordonsanpassningar till mer större och avancerade lösningar i miljonklassen med robotar och avancerade styrsystem. Hos Ortman Specialanpasningar erbjuder vi alla anpassning och service i vårt stora område från norra till södra Sverige. Ortman Specialanpassningar är medlem i branschföreningen Svensk Fordonsanpassning.

Vi tycker att det är viktigt att vi har kontakten hela perioden man har sitt fordon, för eventuell framtida vidareanpassning samt service av utrustningen. Vår långa erfarenhet av både hjälpmedel och fordon borgar för att vi tillsammans skapar en bra lösning som fungerar i många år framåt. Vi brukar säga att här hos oss börjar resan mot friheten.

 

Bilstöd för barn

Du kan få bilstöd om du har ett barn med funktionsnedsättning, som gör det svårt för barnet att förflytta sig, eller åka kollektivt tillsammans med dig. Bilstödet består av flera olika delar där du kan få bidrag för att köpa bil, grundbidrag, anskaffningsbidrag, tilläggsbidrag samt bidrag för att anpassa bilen. Du kan få bilstöd om:

  • Ditt barn har en funktionsnedsättning som gör det svårt för hen att förflytta sig eller åka kollektivt tillsammans med dig.
  • Barnets svårigheter att förflytta sig kommer att finnas kvar i minst 9 år.
  • Du behöver bil för att kunna förflytta dig tillsammans med barnet.
  • Det är du som kör bilen.
  • Du och barnet bor tillsammans.
  • Du och barnet är försäkrade i Sverige.

 

Som sökande av bilstöd börja med att ta kontakt med Försäkringskassan som hjälper dig med vad som gäller kring regelverket som ständigt uppdateras. Vi på Ortman Specialanpassningar hjälper dig med personlig utprovning till prisuppgifter. Kom ihåg att inte köpa bil före du fått något besked från försäkringskassan bilen måste uppfylla försäkringskassans och trafikverkets villkor. Du får besked från försäkringskassan när det är dags att köpa bil under processen.

Vägen till en anpassad bil börjar ofta hos Trafikverket men ju snabbare vi blir inkopplade desto bättre. Kontakta någon av våra duktiga specialister så hjälper vi dig utifrån dina individuella behov.

Vid förfrågningar, ring 090-189393 eller använd gärna vårt kontaktformulär här »»
– Vi ser fram emot din kontakt!

 

Olika produkter och anpassningar

Kontakta oss