Våra lösningar bygger på ett mångårigt kunnande, men även på att vi hela tiden väljer funktionella produkter från ledande tillverkare. Vi på Ortman Specialanpassningar har cirka 30 års erfarenhet av att anpassa och bygga om bilar.

 

Bilanpassningar efter individuella behov

Vi bygger om och anpassar alla typer av fordon utifrån individuella behov, i samarbete med dig tar vi fram den bästa lösningen. Vår målsättning är att du som kund ska få en så bra bilanpassning som möjligt. Med anläggningar i Sundsvall och Umeå så har vi kunder över hela Sverige. Vi har en egen toppmodern anläggning i Sundsvall där vi genomför allt från mindre, enklare fordonsanpassningar till mer större och avancerade lösningar. I Umeå utför vi också bilanpassning och reparationer för att finnas nära våra kunder. Hos Ortman erbjuder vi alla anpassning och service i vårt stora område från norra till södra Sverige. Ortman Specialanpassningar är medlem i branschföreningen Svensk Fordonsanpassning.

Våra lösningar bygger på ett mångårigt kunnande, men även på att vi hela tiden väljer funktionella produkter från ledande tillverkare. Oavsett om det gäller säteslyftar, olika typer av reglage, rullstolsrobotar eller andra produkter i vårt breda sortiment. Vi tycker att det är viktigt att vi har kontakten under hela perioden en brukare har sitt fordon, för eventuell framtida vidareanpassning samt service av utrustningen. Vår långa erfarenhet av både hjälpmedel och fordon borgar för att vi tillsammans skapar en bra lösning som fungerar i många år framåt. Vi brukar säga att här hos oss börjar resan mot friheten.

 

Bilstöd för bilanpassningar

Du kan få bilstöd för bilanpassning om du har en varaktig funktionsnedsättning och stora svårigheter att förflytta dig eller att åka kollektivt. Bilstödet består av olika bidrag för att köpa eller anpassa ett fordon efter dina behov. Kontakta oss så gör vi en grundlig behovsanalys och hjälper dig med utprovning. Vid vår anläggning kan du också testa olika produkter samt provsitta i ett flertal bilsäten.

Som sökande av bilstöd börja med att ta kontakt med försäkringskassan som hjälper dig med vad som gäller kring regelverket som ständigt uppdateras. Vi på Ortman Specialanpassningar hjälper dig med personlig utprovning till prisuppgifter. Kom ihåg att inte köpa bil före du fått något besked från försäkringskassan bilen måste uppfylla försäkringskassans och trafikverkets villkor. Du får besked från försäkringskassan när det är dags att köpa bil under processen.

Vägen till en anpassad bil börjar ofta hos Trafikverket men ju snabbare vi blir inkopplade desto snabbare så kan din resa mot frihet börja. Kontakta någon av våra duktiga specialister så hjälper vi dig utifrån dina individuella behov.

Vid förfrågningar, ring 090-189393 eller använd gärna vårt kontaktformulär här »»
– Vi ser fram emot din kontakt!

 

Olika produkter och bilanpassningar

Backkamera, backvarnare & speglar

Backspeglar

Backkamera, backvarnare & speglar

Backkamera / övervakning

Stabiliseringsbälte

Änglavakt bältesskydd

438 kr

Rullstolsrobot Rob-In

Rullstolsrobot

Övrig bilanpassning

Bältes­förlängare

Rullstolsrobot Rob-In

Fjärrstyrd sidodörr

Handreglage

Resereglage

4400 kr

Annat övrigt

Back Flip

Lastning & Förankring

Förankrings­remmar

Kontakta oss