Du kan få bilstöd för anpassning om du har en varaktig funktionsnedsättning och stora svårigheter att förflytta dig eller att åka kollektivt. Bilstödet består av olika bidrag för att köpa eller anpassa ett fordon efter dina behov.

Som sökande av bilstöd börja med att ta kontakt med försäkringskassan som hjälper dig med vad som gäller kring regelverket som ständigt uppdateras. Vi på Ortman Specialanpassningar hjälper dig med personlig utprovning till prisuppgifter. Kom ihåg att inte köpa bil före du fått något besked från försäkringskassan bilen måste uppfylla försäkringskassans och trafikverkets villkor. Du får besked från försäkringskassan när det är dags att köpa bil under processen.

Vägen till en anpassad bil börjar ofta hos Trafikverket men ju snabbare vi blir inkopplade desto snabbare så kan din resa mot frihet börja. Kontakta någon av våra duktiga specialister så hjälper vi dig utifrån dina individuella behov.

Vi utför bilanpassning i Umeå och Sundsvall, där vi täcker ett stort område från norr till söder mot alla brukare med funktionsvariation och särskilda behov. Vi brukar säga att här hos oss börjar resan mot friheten.

 

Bilanpassning i Sundsvall och Umeå

Idag finns vår huvudanläggning i Sundsvall, där vi har en fullserviceverkstad som är toppmodern med medarbetare som har en gedigen erfarenhet av bilanpassning. På vår anläggning i Sundsvall så utför vi alla typer av bilanpassning, med allt från små enkla installationer till avancerade robotbyggen med avancerade styrsystem. Vi utför bilanpassning i Umeå samt reparationer av anpassade bilar genom kunnig personal med mångårig erfarenhet av bilanpassning. På vår filial i Umeå kan du lämna in bilen för en rad olika anpassningar. Här servar och reparerar vi våra kundanpassade bilar.

 

Medlem i branschförening Svensk Fordonsanpassning

Ortman Specialanpassningar är medlem i branschföreningen Svensk Fordonsanpassning sedan många år tillbaks. Föreningens syfte är att driva utvecklingen framåt och för att verka för en säker fordonsanpassning i Sverige. Vi på Ortman Specialanpassningar är en seriös aktör som du kan lita på. Vi bygger om och anpassar alla typer av fordon utifrån individuella behov, i samarbete med dig tar vi fram den bästa lösningen. Vår målsättning är att du som kund ska få en så bra anpassning som möjligt. Våra lösningar bygger på ett mångårigt kunnande, men även på att vi hela tiden väljer funktionella produkter från ledande tillverkare.

Läs mer om möjligheterna om bilstöd för VUXNA hos Försäkringskassan »»
Läs mer om möjligheterna om bilstöd för BARN hos Försäkringskassan »»

Offertförfrågan, service och reparationer, ring 090-189393 eller använd gärna vårt kontaktformulär här »»

 

SÅ FUNKAR DET