Ortman Specialanpassningar är ett företag med lång erfarenhet av handikappanpassning av bilar, man har byggt om och anpassat bilar under cirka 30 år. Företaget startades 1996 och sedan starten så har man anpassat flera tusen bilar, i synnerhet mot personer med särskilda behov som kräver speciell utrustning för att kunna gasa, bromsa, styra och för att kunna ta sig in och ut ur bilen om man sitter i rullstol. Grundaren Jan Ortman är fortfarande aktiv i Ortman Specialanpassningar och är en stark tillgång med sin gedigna erfarenhet av branschen. Totalt är det 6 stycken medarbetare som jobbar aktivt på Ortman Specialanpassningar för att ge bästa service och support.

Handikapp­anpassning av bilar från norr till söder

Ortman Specialanpassningar har sina kunder över hela Norrland ner mot södra Sverige. Med sina anläggningar i Sundsvall och Umeå når man kunder från i stort sett hela landet, där man genomför allt från enklare bilanpassningar till mer avancerade lösningar mot privatperson, företag och myndighetsorganisationer.

Handikapp­anpassning för alla

Ortman Specialanpassningar jobbar med allt från mindre enklare anpassningar till mer avancerade lösningar som rullstolsrobotar och avancerade styrsystem. Man utför bilanpassning mot alla som har särskilda behov, såsom barnanpassning i bil, rullstolsburna, olika funktionsvariationer och till äldre personer som har det svårt att komma in i bilen. Vi på Ortman Specialanpassningar jobbar dels mot Försäkringskassans bilstöd men även mot privatpersoner och företag som vill bekosta deras egen bilanpassning.

Bilstöd för bilanpassningar

Du kan få bilstöd för bilanpassning om du har en varaktig funktionsnedsättning och stora svårigheter att förflytta dig eller att åka kollektivt. Bilstödet består av olika bidrag för att köpa eller anpassa ett fordon efter dina behov. Kontakta oss så gör vi en grundlig behovsanalys och hjälper dig med utprovning. Vid vår anläggning kan du också testa olika produkter samt provsitta i ett flertal bilsäten.

Som sökande av bilstöd börja med att ta kontakt med försäkringskassan som hjälper dig med vad som gäller kring regelverket som ständigt uppdateras. Vi på Ortman Specialanpassningar hjälper dig med personlig utprovning till prisuppgifter. Kom ihåg att inte köpa bil före du fått något besked från försäkringskassan bilen måste uppfylla försäkringskassans och trafikverkets villkor. Du får besked från försäkringskassan när det är dags att köpa bil under processen.

Vägen till en anpassad bil börjar ofta hos Trafikverket men ju snabbare vi blir inkopplade desto snabbare så kan din resa mot frihet börja. Kontakta någon av våra duktiga specialister så hjälper vi dig utifrån dina individuella behov.

Vid förfrågningar, ring 090-189393 eller använd gärna vårt kontaktformulär här »»
– Vi ser fram emot din kontakt!

Produkter och handikapp­anpassningar

Backkamera, backvarnare & speglar

Backkamera / övervakning

Lastning & Förankring

Förankrings­remmar

Handreglage

Resereglage

4400 kr

Annat övrigt

Back Flip

Övrig bilanpassning

Bältes­förlängare

Backkamera, backvarnare & speglar

Backspeglar

Rullstolsrobot Rob-In

Rullstolsrobot

Rullstolsrobot Rob-In

Fjärrstyrd sidodörr

Stabiliseringsbälte

Änglavakt bältesskydd

438 kr
Kontakta oss