Rullstolskran till Eloflex elrullstol eller lättare rullstolar på upp till 35 kg. Det är en liten hiss, designad för användning i även små fordon. Med hjälp av en fjärrkontroll hissar man rullstolen enkelt upp och ned i bilen, vilket gör uppgiften enklare för användaren. Rullstolskranen kan säljas som komplett sats antingen med eller utan montering.

Ortman Specialanpassningar märker av ett ökat intresse för sin prisvärda rullstolskran.
– Vi får in mycket förfrågningar från privatkunder som vill förenkla processen att ta med sig rullstolen på ett kostnadseffektivt sätt. Många av de större rullstolskranarna blir ganska utrymmeskrävande och samtidigt som priserna snabbt drar iväg. Med den här smidiga rullstolskranen så kan man även få den monterad i relativt små bilar, vilket gör att man inte behöver byta bil för att lyfta in rullstolen säger Joakim Marklund, marknadsansvarig hos Ortman Specialanpassningar.

Vi har även monterat kranen till personer utan rullstol, där man saknar styrkan i armarna och kranen går utmärkt till att lyfta upp en matkasse eller andra saker som man enkelt vill få in i bilens bagage som annars hade varit svårt berättar Joakim.

Handikapp­anpassning av bil

Ortman Specialanpassningar är ett företag med lång erfarenhet, man har byggt om och handikappanpassat bilar under cirka 30 år. Företaget startades 1996 och sedan starten så har man anpassat flera tusen bilar, i synnerhet mot personer med särskilda behov som kräver speciell utrustning för att kunna gasa, bromsa, styra och för att kunna ta sig in och ut ur bilen om man sitter i rullstol.

Handikapp­anpassning för alla

Ortman Specialanpassningar har sina kunder över hela Norrland ner mot södra Sverige. Med sina anläggningar i Sundsvall och Umeå når man kunder från i stort sett hela landet, där man genomför allt från enklare bilanpassningar till mer avancerade lösningar mot privatperson, företag och myndighetsorganisationer. Ortman Specialanpassningar jobbar med allt från mindre enklare anpassningar till mer avancerade lösningar som rullstolsrobotar och avancerade styrsystem. Man utför bilanpassning mot alla som har särskilda behov, såsom barnanpassning i bil, rullstolsburna, olika funktionsvariationer och till äldre personer som har det svårt att komma in i bilen. Vi på Ortman Specialanpassningar jobbar dels mot Försäkringskassans bilstöd men även mot privatpersoner och företag som vill bekosta deras egen bilanpassning.

Handikapp­anpassning av alla bilmärken och fordon

Med den långa erfarenhet som Ortman Specialanpassningar besitter så har man en mycket god kunskap om samtliga bilmodeller som förekommer. En stark leverantörskedja bygger också på förtroendet som man har byggt upp genom sina 30 år i branschen som bilanpassare. Produktlösningarna bygger på erfarenheten och kunnandet man har inom handikappanpassning av bilar och försäljning av hjälpmedel men också på att man hela tiden väljer funktionella produkter från ledande tillverkare. Grundaren Jan Ortman är fortfarande aktiv i Ortman Specialanpassningar och är en stark tillgång med sin gedigna erfarenhet av branschen. Totalt är det 6 stycken medarbetare som jobbar aktivt på Ortman Specialanpassningar för att ge bästa service och support

Bilstöd för bilanpassningar

Du kan få bilstöd för bilanpassning om du har en varaktig funktionsnedsättning och stora svårigheter att förflytta dig eller att åka kollektivt. Bilstödet består av olika bidrag för att köpa eller anpassa ett fordon efter dina behov. Kontakta oss så gör vi en grundlig behovsanalys och hjälper dig med utprovning. Vid vår anläggning kan du också testa olika produkter samt provsitta i ett flertal bilsäten.

Som sökande av bilstöd börja med att ta kontakt med försäkringskassan som hjälper dig med vad som gäller kring regelverket som ständigt uppdateras. Vi på Ortman Specialanpassningar hjälper dig med personlig utprovning till prisuppgifter. Kom ihåg att inte köpa bil före du fått något besked från försäkringskassan bilen måste uppfylla försäkringskassans och trafikverkets villkor. Du får besked från försäkringskassan när det är dags att köpa bil under processen.

Vägen till en anpassad bil börjar ofta hos Trafikverket men ju snabbare vi blir inkopplade desto snabbare så kan din resa mot frihet börja. Kontakta någon av våra duktiga specialister så hjälper vi dig utifrån dina individuella behov.

Vid förfrågningar, ring 090-189393 eller använd gärna vårt kontaktformulär här »»
– Vi ser fram emot din kontakt!

Rullstolskranar

Kontakta oss