Ortman Specialanpassningar har lång erfarenhet av att anpassa och bygga om bilar efter individuella behov och brukare med funktionsvariation. Jan Ortman startade företaget 1996 med inriktning på anpassning av fordon. Tidigare hade Jan arbetat i 15 år som tekniker på hjälpmedelscentralen. Där fick han kontakt med många brukare som ville ha hjälp med anpassningar i sina bilar. Ortman Specialanpassningar har sin huvudanläggning i Sundsvall.

Fordonsanpassning i Norrland

Vi har en egen toppmodern anläggning i Sundsvall där vi genomför allt från mindre, enklare fordonsanpassningar till mer större och avancerade lösningar. Hos Ortman erbjuder vi alla brukare anpassning och service i vårt stora område från norra till södra Sverige

 

Bilanpassning efter individuella behov

Vi bygger om och anpassar alla typer av fordon utifrån individuella behov, i samarbete med dig tar vi fram den bästa lösningen. Vår målsättning är att du som kund ska få en så bra anpassning som möjligt. Våra lösningar bygger på ett mångårigt kunnande, men även på att vi hela tiden väljer funktionella produkter från ledande tillverkare. Oavsett om det gäller säteslyftar, olika typer av reglage, rullstolsrobotar eller andra produkter i vårt breda sortiment. Vi tycker att det är viktigt att vi har kontakten under hela perioden en brukare har sitt fordon, för eventuell framtida vidareanpassning samt service av utrustningen. Vår långa erfarenhet av både hjälpmedel och fordon borgar för att vi tillsammans skapar en bra lösning som fungerar i många år framåt.

Arbetsplatsanpassning och specialtillverkning

Ortman Specialanpassningar jobbar med arbetsplatsanpassning mot privatpersoner, arbetsgivare och arbetsförmedlingen. Uppdragen varierar där det kan vara allt från att montera en ramp i en butik till att konstruera och specialtillverka en maskin som ska uppfylla många krav för att den arbetssökande med funktionsvariation ska kunna utföra sitt dagliga jobb. Samtliga medarbetare inom Ortman Specialanpassningar besitter en stor och bred kunskap inom många specialområden för teknisk utrustning inom montage samt specialtillverkning där man en mångårig erfarenhet maskinbearbetning som svarvning, fräsning och svetskunskaper inom aluminium, rostfritt och specialstål.

 

Serviceverkstad av elfordon och trädgårdsmaskiner

Med en gedigen erfarenhet av hjälpmedelservice och ett stort kunnande inom rullstollar, elektriska transportfordon och alla typer av trädgårdsmaskiner så är vi idag en fullserviceverkstad som reparerar och servar de allra flesta märken på marknaden. Vår verkstad är en auktoriserad serviceverkstad för AL-KO trädgårdsmaskiner samt Ryobi handverktyg.

Vi reparerar promenadscootrar, elrullstolar, elektriska handverktyg och trädgårdsmaskiner som snöslungor, motorsågar som gräsklippare.

Försäljning av hjälpmedel

På våra anläggningar erbjuder vi dig provkörning av vårt stora utbud av elektriska rullstolar från Eloflex och Zoom samt elektriska promenadscootrar från Prisma och Invacare. Vi har alltid hemma ett stort urval med elektriska rullstolar och elscootrar för visning.

Resan till frihet börjar här!
– Välkommen till Ortman Specialanpassningar